Echtscheidingsadvocaat nodig?
Bel vrijblijvend: 0512 - 79 90 57
Home > Alimentatie
ouderschapsplan drachten

Alimentatie in Drachten

Er bestaat volgens de Nederlandse wet een onderhoudsplicht tegenover zowel uw partner als uw kinderen. Ook als u en uw partner uit elkaar gaan blijft deze plicht bestaan. Dit geldt ook voor beëindiging van een geregistreerd partnerschap. Alimentatie is de financiële ondersteuning van elkaar en elkaars kinderen na een echtscheiding. Er bestaat zowel partner- als kinderalimentatie.

Verschillende vormen van alimentatie

Partneralimentatie is vaak nodig als er veel verschil zit tussen de inkomens van de ex-partners, waardoor de een er na een scheiding op achteruit gaat. Samen met uw ex-partner kunt u zelf afspraken maken over de duur en de hoogte van de bijdrage. De gemaakte afspraken moeten worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant dat door een rechter tijdens de behandeling van de scheiding wordt beoordeeld op eerlijkheid. Mocht u er onderling niet uit kunnen komen, dan bepaalt de rechter de hoogte van de alimentatie.

Kinderalimentatie is ter bescherming van uw kinderen, zodat zij er niet financieel op achteruit gaan na een scheiding. Diegene die de hoofdzorg van de kinderen op zich neemt ontvangt alimentatie van de ander. De hoogte kan samen bepaald worden, hoewel een rechter wel toetst of deze redelijk is.

Voor belangrijke afspraken als alimentatie is het verstandig om een ervaren juridisch adviseur in de arm te nemen. Woont u in de regio Drachten en wilt u meer weten of direct een advocaat inschakelen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op ons kantoor in Drachten.