Echtscheidingsadvocaat nodig?
Bel vrijblijvend: 0512 - 79 90 57
Home > Alimentatie > Kinderalimentatie
ouderschapsplan drachten

Alimentatie voor kinderen in Drachten

Als ouder heeft u een onderhoudsplicht tegenover uw minderjarige kinderen. Dit stopt niet als u en uw partner uit elkaar gaan. Vaak komen de kinderen voor het grootste gedeelte bij één van de ouders te wonen. Het is gebruikelijk dat de niet-verzorgende ouder dan een bijdrage levert in de verzorging en het onderhoud van de kinderen. Dat wordt de zogenaamde kinderalimentatie genoemd. De hoogte van deze alimentatie is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de leeftijd van de kinderen, het gezinsinkomen tijdens het huwelijk en de draagkracht van de ouders.

Wijzigingen in de hoogte

Als uw situatie of die van uw ex-partner wijzigt, dan kunt u een wijziging aanvragen in de hoogte van de alimentatie. Dit moet u wel officieel laten vastleggen. Schakel daarom de hulp in van een ervaren echtscheidingsadvocaat.

Meer weten over kinderalimentatie?

Bij ons in Drachten kunnen wij deze berekening tot op de euro nauwkeurig voor u maken en uiteraard bespreken wij met u alle factoren die hierop van invloed zijn. Dus woont u in Drachten of omgeving van Drachten en wilt u de alimentatie voor uw kind goed regelen? Neem dan snel een specialist van ons advocatenkantoor in de arm! Bel ons via 0512 - 79 90 57 of stel uw vraag via het contactformulier.