Echtscheidingsadvocaat nodig?
Bel vrijblijvend: 0512 - 79 90 57
Home > Scheiding
scheiding drachten

Scheiding in Drachten

Een scheiding kan worden gedaan op verzoek van een van de echtgenoten. Deze dient dan een verzoekschrift tot ontbinding van de echt in bij de rechtbank. In dit verzoekschrift staan tevens verzoeken omtrent de verdeling van de boedel, alimentatie of de eventuele kinderen. Hierop dient de andere echtgenoot een verweerschrift in.

In dit geval dienen beide echtgenoten een eigen advocaat in de arm te nemen. De duur van een zogenaamd ‘eenzijdig verzoek’ is zes tot twaalf maanden. De scheiding dient te worden uitgesproken door de rechtbank, maar is pas definitief op het moment dat deze is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Een andere mogelijkheid is het ‘gezamenlijk verzoek’ tot scheiding. Wanneer u op goede voet staat met uw echtgenoot en er een goede communicatie mogelijk is, is dit een goede oplossing. In dat geval kunt u samen bij ons terecht. Dat scheelt niet alleen in de kosten, de scheiding kan ook veel sneller worden uitgesproken. In het meest gunstige geval al binnen 6 weken. Woont u in Drachten of omgeving van Drachten en zoekt u een jurist die u kan begeleiding tijdens uw scheiding? Neem dan een specialist van ons advocatenkantoor in de arm. Wij zijn u graag van dienst.

Gefinancierde rechtsbijstand

Wanneer u niet voldoende draagkrachtig bent, behandelen wij uw scheiding op basis van gefinancierde rechtsbijstand. U betaalt dan zelf slechts een kleine bijdrage, afhankelijk van uw inkomen. Iedereen heeft immers recht op juridische hulpt! Tenslotte; een eerste kennismakingsgesprek met een advocaat voor uw scheiding is bij ons advocatenkantoor uit Drachten gratis! In dit gesprek, waar doorgaans een half uur voor wordt uitgetrokken, kunnen de grote lijnen worden uitgezet en kunnen de advocaten een inschatting maken van hoe lang het zal duren tot de scheiding definitief is en wat er zoal geregeld dient te worden. Gaat u scheiden in Drachten of regio Drachten? Dan staan wij voor u klaar.